ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΕΚ)

 

Με αφορμή καταγγελία για τα μέτρα προστασίας που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19 στα νοσηλευτήρια και την απομόνωση ασθενών, με ειδική αναφορά σε καρκινοπαθείς και το Ογκολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας, η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου (ΟΕΚ), εκφράζοντας τη συμπάθεια της προς τις οικογένειες των ασθενών, θα ήθελε να σημειώσει ότι τα μέτρα αποσκοπούν στην αποφυγή διασποράς της πανδημίας εντός των νοσηλευτηρίων και ειδικότερα σε ογκολογικά τμήματα που νοσηλεύουν ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. 

Η ΟΕΚ εκφράζει την εκτίμηση και συμπαράσταση της στους επαγγελματίες υγείας που επιτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο με ευσυνειδησία, έχοντας μεταξύ άλλων και τον άχαρο ρόλο της εφαρμογής, όπως εξάλλου οφείλουν, των προστατευτικών μέτρων που εξαγγέλλει η Πολιτεία και τα οποία από επιστημονικής πλευράς είναι απολύτως ορθά αφού βασίζονται σε συστάσεις διεθνών οργανισμών και εφαρμόζονται διεθνώς.

Επιπλέον η ΟΕΚ σημειώνει την αναφορά στη διαφορετική αντιμετώπιση που έτυχε καρκινοπαθής και η οικογένειά του, όσον αφορά στο επισκεπτήριο και στα μέτρα προστασίας στο Κέντρο Ανακουφιστικής  Φροντίδας «Αροδαφνούσα», και τονίζει ότι στα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας δεν νοσηλεύονται ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ανάγκη διάθεσης περισσοτέρων κλινών για νοσηλεία ογκολογικών ασθενών τελικού σταδίου στα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Από το ΔΣ της ΟΕΚ                                                                                                                              31/3/2022

 

pdfΑνακοίνωση_ΟΕΚ_31_03_22_για_μέτρα_προστασίας_κατά_της_Covid_19.pdf658.62 KB