11 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενόψει της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την επιβεβαίωση κρουσμάτων Κορωνοϊού η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου (ΟΕΚ) απευθυνόμενη στους  ασθενείς με ενεργό νόσο καρκίνου ή και επιβιώσαντες της νόσου θα ήθελε να επισημάνει ότι τα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας καλύπτουν πλήρως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι καρκινοπαθείς.

Ασθενείς που λαμβάνουν ογκολογικές θεραπείες και βρίσκονται πιθανόν σε ανοσοκαταστολή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λαμβάνοντας όλα τα ανακοινωθέντα μέτρα αυτοπροστασίας και αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις συναθροίσεις αλλά και διακινήσεις με μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Για το χρονικό διάστημα που καθόρισε το Υπουργείο Υγείας συστήνεται όπως οι επισκέψεις σε ιατρεία και νοσοκομεία γίνονται μόνο στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο με ένα και μόνο συνοδό αν είναι δυνατό.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή και διακοπής θεραπειών αφού τα Ογκολογικά Κέντρα και Τμήματα της χώρας λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των ασθενών.

Από το Δ.Σ. ΟΕΚ

 

pdfCoronavirus_OEK.pdf175.84 KB